Sikkerhet på kontorplassen

Sikkerheten på arbeidsplassen kan være så mange. For de med fysisk aktive jobber vil slik sikkerhet ofte handle om å ha riktig utstyr på plass. Det mange kanskje ikke tenker over at det samme gjelder dem med kontorjobb. Belastningen ved å sitte foran en datamaskin i åtte timer i strekk, er stor.workplace-828692_960_720

Det er viktig å ha en ergonomisk stol, alle arbeidsplasser burde investere i slike stoler til sine ansatte. Hadde alle arbeidsgivere gjort dette ville sykemeldingene ha gått ned. Videre bør man ha en pult med løfte/senke-funksjon, slik at man kan stå og arbeide et par timer om dagen. Dette er spesielt bra for ryggen. I tillegg til å stå, er det viktig å ta seg noen pauser og gå litt rundt. Det holder å gå til kaffemaskinen noen ganger i løpet av dagen, man trenger ikke å ta seg en treningsøkt.

I dag er det slik at mange bedrifter tilbyr massasje til sine ansatte for å forebygge nakke- og ryggproblemer. Mange har også helseforsikring som dekker behandling hvis ubehaget utvikler seg til et virkelig stort problem.

I tillegg til nakke- og ryggskader er det mange med kontorjobb som sliter med senebetennelse. Heldigvis finnes det spesialtastaturer som hjelper mot dette, og man kan velge et tegnebrett istedenfor en mus. Disse hjelpemidlene er ingen garanti mot senebetennelse, men de kan være med på å forebygge skade.

Og nettopp forebyggelse er et nøkkelord, det er lettere å ta tak i slike problemer før de vokser seg for store. Det er også mye den ansatte kan gjøre selv, som for eksempel å sykle eller gå til og fra jobb. Slik enkel mosjon er bra for ryggen og helsa generelt. Noen arbeidsgivere, spesielt staten, vil også tilby lønnet trening i arbeidstiden. Dette er et tilbud alle ansatte burde benytte seg av hvis de har mulighet.